Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Hond is deel van het gezin Afdrukken E-mailadres

MECHELEN – BLID voerde zondag actie tegen het 'dieronvriendelijk' beleid van het Mechels OCMW. BLID neemt het niet dat het OCMW een appartement weigert te verhuren aan Alex Vandersteenen en Dominique Bierebeeck omdat het tweetal een hond heeft. ,,Een huisdier moet zijn gezin kunnen volgen en er mag geen discriminatie bestaan voor mensen met dieren''.

 

Alex Vandersteenen en Dominique Bierebeeck verloren hun appartement na een felle brand en verblijven sindsdien op kosten van de verzekering in een Mechels hotel. Het tweetal vroeg het OCMW om hulp, maar dat weigert huisdieren toe te laten op zijn studio's en appartementen.

,,Om samenlevingsprobelemen te vermijden'', heet het bij het OCMW. Maar die houding is niet naar de zin van BLID. Onder het motto 'Wij willen een woning, maar ook voor ons huisdier' voerde BLID zondagvoormiddag actie bij de woningen van OCMW-voorzitter Patrick Backx en burgemeester Koen Anciaux.

Wij aanvaarden niet dat de hond van het gezin naar een asiel of pension moet verhuizen, en zeker niet naar de veearts om het te laten inslapen. Een huisdier moet zijn gezin kunnen volgen.''
De actie kreeg de steun van nationale politici, die een resolutie rond de problematiek gaan indienen in de Kamer en het Vlaams Parlement.

,,Het probleem reikt verder dan Mechelen alleen.

BLID wil dat dit op nationaal vlak wordt aangepakt.