Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Verwaarloosde hond in Wommelgem Afdrukken E-mailadres

Vorige week kreeg BLID een oproep over een verwaarloosde hond in de Doornaardstraat in Wommelgem. Volgens buurtbewoners zou de eigenaar de hond nooit eten geven. Zondag gingen onze medewerkers ter plaatse.

De hond loopt op een zeer klein stukje grond vlak naast een stal met legkippen. Het dier zit in de modder en heeft geen schuthok. Hij kan blijkbaar wel via een ondergronds tunneltje in de kippenstal, maar we betwijfelen of dit een deftig onderkomen is voor een hond.

De hond heeft ook geen voeding ter beschikking, we zagen enkel een bakje met vuil regenwater. Op het stuk grond waar de hond zit lagen wel verschillende kadavers van kippen. Onze medewerkers zagen hoe de hond in het tunneltje kroop, een dode kip tevoorschijn haalde en deze begon op te eten met pluimen en al.
Dinsdag gingen onze medewerkers nogmaals een kijkje nemen. De eigenaar had de kadavers ondertussen opgeruimd, maar de hond had nog steeds geen eten gekregen.

Onze organisatie eist dat de hond een geschikt schuthok en deftige voeding krijgt. Ook zou de grond waarop het dier staat verhard moeten worden.

BLID lichtte de politie van Wommelgem in, die de zaak verder zal opvolgen. Volgens de politie was de eigenaar een aantal jaren geleden trouwens al eens gewaarschuwd voor dergelijke dierenverwaarlozing.