Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Speciaal emailadres voor veemarkt Sint-Lievens-Houtem Afdrukken E-mailadres

Tijdens de veemarkt van Sint-Lievens-Houtem, die de komende vrijdag en zaterdag plaatsvindt, zal BLID een speciaal emailadres lanceren.

Volgens het koninklijke besluit van 18 december 2000 Art. 15 $ 3 moet er op een veemarkt van de gemeente waar het verzamelcentrum zich bevindt een lokaal meldpunt georganiseerd worden, waar het publiek terecht met klachten over inbreuken op de dierenwelzijnwetgeving.
Omdat er op de veemarkt waarnemers van BLID en GAIA aanwezig zullen zijn, vinden we dit geen prioriteit, maar we willen wel het publiek de kans geven opmerkingen door te geven. De informatie zal verdeeld worden onder BLID, GAIA en het gemeentebestuur. Er zullen waarschijnlijk ook wel tegenreacties binnenkomen maar dat stoort ons niet.

Het emailadres is Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en treedt in werking vanaf vrijdagavond. Het adres zal tot enkele dagen na de veemarkt te bereiken zijn.

Waarom we kiezen voor een emailadres in plaats van een telefonisch meldpunt? Omdat het niet de bedoeling is dat het publiek de waarnemers van de dierenorganisaties op stang gaat jagen. De waarnemingen zijn de voorbije jaren namelijk steeds sereen gebeurd en dat willen we zo houden. We weten dat er altijd iets is dat beter kan, maar daarom niet onmiddellijk een noodzaak is. Maar het kan zijn dat een bezoeker iets ziet wat de waarnemers niet zagen. Daarom willen we dat de marktbezoeker onrechtstreeks ook zijn stem kan laten horen.