Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID vraagt in beslagname van pony te Herzele Afdrukken E-mailadres

Op een boerderij in de Schipstraat te Sint-Lievens-Esse loopt een pony rond met zwaar verwaarloosde hoeven. Het dier verplaatst zich amper, wat wellicht te wijten is aan de pijn dat het heeft door de onverzorgde hoeven. Het ziet er naar uit dat de pony tekenen van kreupelheid vertoont aan de achterste poten.

BLID diende vandaag klacht in bij de federale overheid Dierenwelzijn en vraagt de onmiddellijke inbeslagname van de pony met toewijzing aan een opvangcentrum voor paarden.
BLID wil dat het dier een betere verzorging krijgt en gespaard wordt van verdere aftakeling. Onze organisatie is ook tegen een openbare verkoop van deze pony omdat het dier het niet verdient in een slachthuis te belanden.

Deze verwaarlozing is een zware nalatigheid van de eigenaar waardoor het dier beperkt wordt in zijn bewegingsvrijheid. BLID hoopt dat de federale overheid het dossier zal doorgeven aan het parket en dat de eigenaar de nodige straf en een verbod op het houden van dieren zal krijgen.

Sinds 1 november 2005 is het systeem van administratieve boetes van kracht. Hiermee hoopt de dienst Dierenwelzijn dit soort inbreuken sneller en efficiënter te kunnen aanpakken. Het parket zal enkel ingrijpen bij zware overtredingen of bij wanbetaling, dus de afhandeling van de dierenwelzijn-dossiers zal aanzienlijk versnellen.