Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Ophokplicht vanaf 1 maart Afdrukken E-mailadres

Normaal zijn pluimveehouders vanaf 1 maart opnieuw verplicht hun dieren op te hokken, wat niet is gezegd dat volgens de situatie in Duitsland en Frankrijk deze maatregel niet zal worden vervroegd. Dierenbeschermingsorganisatie BLID vraagt dat houders van pluimvee aan de voorbereidingen beginnen van de ophokplicht.
Bij de vorige ophokplicht heerste er zo’n grote verwarring dat ook onze organisatie overstelpt werd met telefoons. Daarom begint men nu beter met het maken van een hok om tijdig klaar te zijn tegen 1 maart.

Men moet terug rekening houden met het feit dat het gevaar van boven komt, namelijk van uitwerpselen van trekvogels. Dus men moet alles afschermen wat van boven naar beneden kan vallen.

Hopelijk krijgen we terug niet te horen dat mensen met hun pluimvee naar een slachthuis worden verwezen door gemeentelijke ambtenaren, want dat is niet de bedoeling van de strijd tegen de vogelgriep. BLID rekent daarom terug op de medewerking van de gemeentebesturen om de burgers bij te staan en tolerant te zijn bij tijdelijke uitbreiding van hokken.

Mensen die meer willen weten over de gewone seizoensgriep, de vogelgriep of een eventuele griep-pandemie kunnen terecht op de website influenza of bellen naar het gratis nummer 0800 99777