Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Repmond Rock te Rupelmonde laat dieren meegenieten van festival Afdrukken E-mailadres

Zaterdagnamiddag zorgde Repmond Rock te Rupelmonde voor enige opschudding toen bleek dat er een paard en geiten de dichtste toeschouwers waren van het festival. Bezoekers van het festival stelden vast dat de dieren in een stal stonden, in de onmiddellijke nabijheid van het podium en de geluidboxen.
Elk jaar zouden er al problemen zijn geweest met de dieren. Telkens wanneer het festival nadert doet de eigenaar van de dieren geen enkele inspanning om de dieren tijdelijk ergens anders onder te brengen. Ook de gemeente zou oog moeten hebben voor dit probleem, gezien de locatie van festival en huisvesting van de dieren openbaar domein zouden zijn.

Een rockfestival kan niet worden geven in de nabijheid van dieren. De dieren zijn de tonen van luide muziek niet gewoon en ze kunnen voor hen zelfs schrikwerkend overkomen, met onveilige situaties tot gevolg.

BLID heeft in laatste instantie nog contact kunnen leggen met de persverantwoordelijke van Repmond Rock met de vraag de dieren alsnog te laten verwijderen uit de rockzone.
Ook de politie van Kruibeke werd door onze organisatie in kennis gesteld van dit probleem.
Gezien dit een jaarlijks evenement is kunnen er maatregelen worden genomen om de dieren daar tijdig weg te halen.
Onze organisatie zal dit festival de komende jaren in het oog houden en er op toezien dat de dieren daar daadwerkelijk weg zijn tijdens Repmond Rock.