Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID vraagt opruiming van weide te Affligem Afdrukken E-mailadres

Al jaren zorgt het beeld van enkele paarden op een weide langs de Expresweg Affligem - Denderleeuw voor de nodige commotie bij vele dierenliefhebbers. BLID houdt de paarden tijdens de winter steeds aandachtig in het oog. Al moeten we zeggen dat er de dieren geen gebrek hebben aan voeding, maar toch zijn er problemen.
De paarden lopen al jaren op een weide met schadelijke materialen. Een berg van oude metalen ligt er als gretige prooi voor de paarden om er zich aan te kwetsen. Regelmatig zien we er wel eens een paard tussen de oude metalen staan en dit kan niet. Volgens de wetgeving voor dierenwelzijn moeten locaties voor dieren vrij zijn van materialen waar dieren zich kunnen aan kwetsen. BLID diende een aanvraag tot controle in bij de FOD Volksgezondheid Dienst "Dierenwelzijn en CITES". Het resultaat van de controle is dat de weide opgeruimd moet worden tegen 4 mei.

BLID had al enkele malen contact met de eigenaar van de weide en bracht hem zelfs in contact met iemand om te helpen opruimen. Tot hiertoe stelden we slechts weinig resultaat vast. Maar we blijven bij ons standpunt dat de eigenaar de weide moet opruimen. Indien dit niet gebeurd zullen we aan de FOD vragen een verbod op te leggen om de weide nog langer in gebruik te laten voor dieren. Dit is wellicht een kordate aanpak, maar het zal de enige zijn die resultaat kan geven.

Aan de Vogelzangstraat te Teralfene heeft de eigenaar nog een stal en deze staat ook op de lijst waar moet worden opgeruimd. Enkele jaren terug vond BLID daar een paard met een erge vleeswonde. We willen hiermee duidelijk maken dat men dieren niet zomaar kan achterlaten op een vuilnisbelt en dat weides proper moeten zijn.