Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID vraagt controle van paarden in Erpe - Mere Afdrukken E-mailadres

Op een weide langs de Oudenaardsesteenweg te Erpe-Mere heeft BLID afgelopen weekend twee paarden gevonden die duidelijk aan hun lot worden overgelaten. Eén paard loopt er mager bij.

De paarden moeten zich voeden met distels en de drinkbak is uitgedroogd.
Het enige voordroog dat ter beschikking ligt voor de dieren is rot en stinkt, waardoor de paarden het niet opeten.

 

De weide is daarnaast ook een verzamelplaats voor oude metalen waardoor het gevaar bestaat dat de dieren zich zwaar kwetsen. Regelmatig zien we er paarden tussen oude metalen staan en dit kan niet. Volgens de wetgeving voor dierenwelzijn moeten locaties voor dieren vrij zijn van materialen waar dieren zich kunnen aan kwetsen.

De eigenaar van deze dieren is reeds bekend voor onze organisatie. Hij is recidivist in het achterlaten van dieren op afgelegen weides en komt nauwelijks kijken. De man heeft het ook al enkele keren bond gemaakt op een weide in Sint-Lievens-Houtem

BLID heeft de locatie van de weide kenbaar gemaakt bij de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn en een controle gevraagd voor het magere paard.
Onze organisatie vraagt ook dat de federale overheid de eigenaar oplegt de weide op te ruimen en de metalen te verwijderen. Indien de weide niet word opgeruimd vragen we een verbod nog langer dieren te laten lopen tussen de metalen.

Enkele weken terug is al eens een weide opgeruimd te Affligem en dit met succes. Deze weide ligt er nu properder bij en de dieren kunnen er zich niet meer kwetsen.