Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Eigenaar van paardenweide in Affligem ruimt op Afdrukken E-mailadres

Sinds gisteren ligt de paardenweide langs de N208 er iets netter bij.
Maanden liepen er paarden tussen schadelijke oude metalen, waardoor de dieren zich konden kwetsen.

De eigenaar, een paardenfokker uit Teralfene, werd hiervoor door BLID op de vingers getikt. BLID had de eigenaar van de weide in contact gebracht met een erkende schroothandelaar.

Niemand mag de bewegingsvrijheid van het dier dat hij houdt, verzorgt of te verzorgen heeft, zodanig beperken dat het aan vermijdbare pijnen, lijden of letsels is blootgesteld. Vooral oude metalen zijn een doorn in het oog van onze organisatie want dieren kunnen zich er zwaar aan kwetsen. Vooral paarden worden nogal eens op rommelige weides achtergelaten.

We willen de eigenaar bedanken voor de geleverde inspanningen en meteen ook een signaal geven naar andere rommelige weides.
BLID zal samen met dierenwelzijn en Cites nog meer eigenaars er toe aanzetten op te ruimen. Indien de eigenaars niet meewerken zullen we de milieudiensten van de gemeentes verwittigen. Dierenwelzijn en Cites kan bovendien een verbod opleggen de weide nog langer te gebruiken voor dieren.