Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Levenslang verbod om dieren te houden na verwaarlozing Afdrukken E-mailadres

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 71-jarige Duitser zonder gekend adres een levenslang verbod opgelegd om nog dieren te houden.
De rechter sprak ook een effectieve boete van 5.500 euro uit.
De Duitser stond terecht voor verwaarlozing van acht Welsh pony's in een weide in Diepenbeek.

Het was niet de eerste keer dat de Duitser zich voor dierenverwaarlozing voor de rechtbank moest verantwoorden. In april 2004 kreeg hij nog de vrijspraak. In maart 2004 kwam hij aandraven met trofeeën die hij met de pony's bij prijskampen behaald had. Blijkbaar was de rechtbank toen overtuigd. Volgens de man overleven Welsh pony's in de meest barre weersomstandigheden.


 
Voor de verwaarlozing van de acht pony's kwam hij niet opdagen. De dieren stonden in het najaar van 2004 in een weide met bijna geen gras die grotendeels onder water stond. De toestand werd aangeklaagd door de BLID. Op het ogenblik van onze aanklacht was de eigenaar al maanden in het buitenland en stonden de dieren zonder eigenaar op de weide.

De acht pony's werden in beslag genomen en openbaar verkocht. Het ging om een primeur in België. De openbare verkoop kende een groot succes. Een buurman kocht de acht pony's op.