Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID tevreden over het snelle optreden van de FOD Afdrukken E-mailadres

Dierenbeschermingsorganisatie BLID is zeer tevreden over het snelle en kordate optreden van de dienst Dierenwelzijn van de federale overheidsdienst (FOD)Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Die vandaag elf paarden in beslag heeft genomen in Maasmechelen.

Vorige week maakte BLID de dierenverwaarlozing te Maasmechelen kenbaar aan de FOD en vroeg om een dringende controle, gezien de ernst van de verwaarlozing.

Tijdens het afgelopen weekend werd er aan BLID nog een locatie bekend gemaakt, waar nog een paard met de zelfde verwonding rond liep zoals de eerste ontdekking vorige week, en eveneens van de zelfde eigenaar. Een van de merries had ook een grote wonde aan het linker achterbeen die niet verzorgd werd.


BLID is tevreden met de strenge en kordate aanpak van FOD, die vandaag elf paarden in beslag genomen heeft en we hopen dat de rechtbank deze stelling zal volgen en een zwaar vonnis zal uitspreken.

Dierenbeulen van deze aard verdienen een levenslang verbod nog dieren te mogen houden. De eigenaar van de paarden was in 2000 al eens veroordeeld voor verwaarlozing van dieren.