Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Dieren dreigen te verdorsten in Sint-Pieters-Leeuw Afdrukken E-mailadres

In een weide aan de Halleweg te Sint-Pieters-Leeuw staan koeien al dagen zonder drinkwater. De dieren moeten hun dorst lessen uit een beek die door de weide loopt.

010

Door de lange droge periode staat de beek al dagen droog en blijft er enkel een vuile vieze poel over, waar de dieren net hun tong eens kunnen nat maken. Door de landbouwer is er nog geen drinken gebracht en er staan ook geen drinkbakken.

Sinds meer dan één week is ook de politie van Sint-Pieters-Leeuw op de hoogte van de situatie. Zij vermoeden dat er wel drinkbakken op de weide staan. Na een grondige observatie van de weide door een medewerker van BLID, blijkt dat er van drinkbakken geen sprake is. Ook het FAVV is in kennis gesteld door BLID, met de vraag de landbouwer te contacteren en hem te dwingen drinkwater aan te voeren.

005

BLID wijst ook met een dreigende vinger naar de raad voor dierenwelzijn, die na enkele jaren werking onder de vleugels van de minster voor dierenwelzijn voor deze problemen nog geen enkele wetgevende oplossing heeft gevonden. In de winter staan sommige dieren te verkommeren van honger, dorst en moeten ze de winter in barre leefomstandigheden door brengen. Tijdens de zomer is het probleem van de zelfde aard, maar dan met hogere temperaturen. In wat voor apenland leven wij als het op het welzijn van onze dieren aankomt?

Op vraag van de lezers vind je op de link onderaan de leden van de raad voor dierenwelzijn.

Raad voor dierenwelzijn

Update 01-07-2010

BLID heeft in de late namiddag uit goede bron vernomen dat de landbouwer uiteindelijk drinkwater is komen brengen bij de dieren.