Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Parket neemt verdorste dieren in beslag Afdrukken E-mailadres

Op een verwaarloosd perceel in de Bekkerzeelstraat te Sint-Ulriks-Kapelle heeft het parket op vraag van BLID een hele dierentuin laten opruimen. Een veertig tal dieren waaronder drie honden, één paard,pluimvee, herten, konijnen en struisvogels zijn er deze namiddag opgehaald op vraag van BLID, door Veeweyde.

dierenverwaarlozing_sint_ulriks_kapelle_01-07-2010_026

De dieren zaten er al dagen zonder drinken en dit werd gisteren gemeld aan BLID. Twee honden lagen er aan de ketting in de blakende zon zonder enige schaduw en drinken. Één hond was uitgemergeld en zou het ook niet lang meer hebben uitgehouden. Na enig telefonisch overleg sinds gisteren, met de politie van Dilbeek om de dieren te redden, is er deze namiddag actie ondernomen samen met BLID.

dierenverwaarlozing_sint_ulriks_kapelle_01-07-2010_001

dierenverwaarlozing_sint_ulriks_kapelle_01-07-2010_010

dierenverwaarlozing_sint_ulriks_kapelle_01-07-2010_078

De eerste zorg was de dieren zoveel mogelijk water te laten aanbrengen vanuit een nabij gelegen woning. Medewerkers van BLID en leden van de politie Dilbeek bedeelden het water onder de dieren. Het was een gevecht tussen de dieren om het eerst te kunnen drinken.

dierenverwaarlozing_sint_ulriks_kapelle_01-07-2010_122
Enkele dieren hebben de dagen zonder water niet overleefd. Her en der lagen op het terrein kadavers van dieren tot zelfs een slang is er dood gevonden in zijn kleine terrarium.

dierenverwaarlozing_sint_ulriks_kapelle_01-07-2010_163

Geheel onverantwoord vind BLID de locatie waar de dieren verblijven. De eigenaar een allochtoon uit Anderlecht komt er sporadisch, maar met dit warme weer toch niet genoeg, om er zijn dieren te verzorgen. De dieren zijn zowaar op hun eigen leven aangewezen en dit kan niet anders dan uitlopen op een verwaarlozing. De man kwam al eerder in het nieuws toen zijn damherten werden aangetroffen op de E 40 Oostende – Brussel. Het parket zal nu verder beslissen wat er met de dieren zal gebeuren.