Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Maltezer gedood door American Staffordshire Terrier in Herzele Afdrukken E-mailadres

In de Kerkkouter in Herzele is dinsdag een 16 jaar oude Maltezer gedood door een American Staffordshire Terrier.

Het incident gebeurde voor de ogen van de eigenaar van de Maltezer. De American Staffordshire Terrier trok de Maltezer, die op zijn eigendom liep onder de bedrading door om dan te worden afgemaakt. Regelmatig breekt de American Staffordshire Terrier uit en zit hij zelfs boven op het tuinhuis om vandaar heel de buurt te bekijken.

foto0065

Het is niet de eerste maal dat de American Staffordshire Terrier uithaalde naar een andere hond. Een hond van een mevrouw die op bezoek kwam bij de eigenaar van de American Staffordshire Terrier, werd ook al aangevallen. Toen heb ik nog de muil open getrokken van de American Staffordshire Terrier om de hond te bevrijden, anders was deze wellicht ook niet aan de dood ontsnapt. Mijn kinderen durven niet eens achteraan de tuin te lopen, zegt ons een aangeslagen eigenaar van de Maltezer.
 
De American Staffordshire Terrier zit achteraan de tuin ver buiten het zicht van de eigenaar. Een niet sociale opvoeding ligt waarschijnlijk aan de basis van dit ongeval. Doch mag men hier van geluk spreken dat het geen kind was die werd aangevallen, zegt Dirk Blanchart voorzitter van BLID. Maar het is ook niet omdat het maar een hond is die werd doodgebeten, dat men dit zomaar kan laten passeren.

herzele_002

De hond zit nu opgesloten in een tuinhuis en dan nog eens in een kleine hondenbench en dit tolereert BLID ook niet. We willen dat de hond wordt overgebracht naar een asiel of dat er onmiddellijk beveiligde ingrepen gebeuren door de eigenaar, om de hond een leefbaar leven te bezorgen. Maar volgens het politiereglement van de gemeente zijn honden van de pitbull soort niet eens toegelaten op de gemeente.