Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Schandalige verwaarlozing van ezels ontdekt te Nossegem Afdrukken E-mailadres

In een stal op een weide achteraan een woning aan de Voskapellelaan te Nossegem, zijn deze morgen twee kadavers van ezels ontdekt.

De ezeltjes zijn wellicht omgekomen door verdorsting en ondervoeding. Het is duidelijk dat de kadavers er inmiddels al verschillende maanden liggen te rotten. Deze twee ezels zijn waarschijnlijk de enige die overblijven van zeven ezels die op deze weide stonden. Er is constante dierenverwaarlozing bij de betrokken eigenaar van de deren. Hiervan is al door verschillende mensen, meermaals bij verschillende instanties melding gemaakt, telkens zonder gevolgen, meldt ons een getuige.

img_06121

De beelden spreken voor zich en een bewijs dat de eigenaar van de dieren, het dierenwelzijn niet ter harte neemt. Nochtans staat hij elke kerstmis met een kerststal in Leuven op de grote markt. Onbegrijpelijk vindt BLID - voorzitter Dirk Blanchart deze ontdekking. Deze man moet onmiddellijk verboden worden nog verder dieren te houden. Volgens buren bevinden zich nog andere dieren in de stalling achter het woonhuis. Op de weide naast zijn huis staan nog drie paarden, twee ezels en één koe.

BLID vraagt dat er dringend een interventie gebeurd door de dienst volksgezondheid van de gemeente Zaventem. Ook zal er worden op aangedrongen bij het FOD dierenwelzijn om een volledige controle te houden van op alle dieren die de persoon bezit. Één van onze getuigen deelde ons nog mede wees u bewust: hij is voorbereid op dergelijke inspectie: al jaren staat in zijn veranda paarden- en hondenvoer dat hij kan laten zien bij controle. Willicht is de politie van Zaventem door deze truc ook om de tuin geleid. Op een weide in de gemeente Steenokkerzeel is er al eens een actie ondernomen door de dienst dierenwelzijn tegen de landbouwer. Toen liepen de ezels er ook verwaarloosd bij.

Update 22-07 / 21 uur

Van onze informant uit Nossegem konden we in de vooravond vernemen dat er nog verwaarloosde dieren zijn aangetroffen. De eigenaar van de dieren heeft deze namiddag nog de politie van Zaventem over de vloer gekregen. Ze vonden in een schuur een koe, een pony, een geit. en tientallen konijnen in onverzorgde hokken. De geit was er ook slecht aan toe en de koe leek ook niet meer zo gezond. De landbouwer leverd elk jaar dieren voor de kerstmarkt in Leuven en tijdens de zomer is hij er stadskoetsier. Dat de man een hoge leeftijd heeft en te kampen heeft gehad met een hersenbloeding, maakt voor BLID geen verschil. "Het heeft hem daarom niet het recht dieren te verwaarlozen, zegt voorzitter Dirk Blanchart. Als het niet meer gaat moet je der maar mee stoppen".