Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Verwaarlozing van koeien te Lede Afdrukken E-mailadres

Op een weide aan de Langemeersweg te Lede, lopen er wellicht koeien die door hun eigenaar zijn vergeten. Vier koeien, waarschijnlijk ook drachtig, lopen er op een drassige weide, zonder enige droge ligplaats. Om eten te vinden grazen de dieren, op hun buik onder de afsluiting. Hun eetbak is een rotte troep hooi dat ligt te stinken. De dieren hebben duidelijk honger.

dsc_2069
Één van dieren loopt ook illegaal op de weide, het is niet geoormerkt. Bij wet is dit verboden en dit dier kan ook in het illegale slachtcircuit belanden, want niemand heeft weet van het bestaan. BLID heeft een controle gevraagd bij het FAVV, om de levensomstandigheden van de dieren te observeren.
dsc_2086
Zowel BLID, als leden van de overheid, vermoeden dat het een winter vol met meldingen zal worden, waar dieren aan hun lot zullen zijn overgelaten. De voeding is zeer duur en vele kunnen het niet mee betalen. We hopen dat de overheid tijdig zal ingrijpen, waar de nodige verzorging niet meer kan worden gegeven aan de dieren.