Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Verwaarloosde pony gedumpt in runderstal te Heldergem Afdrukken E-mailadres

In de nacht van maandag op dinsdag, is er op een landbouwbedrijf aan het Terlicht in Heldergem, door onbekenden een verwaarloosde pony gedumpt in een runderstal. Het was de landbouwer, die deze morgen de akelige ontdekking deed, en BLID waarschuwde.
dsc_239
De vacht van de pony, was helemaal doortrokken met mest, de hoeven waren ook niet verzorgd. Het dier vertoonde ook pijn in de buik, dat wellicht wijst op kolieken, omdat het zich te goede had gedaan aan het veevoeder dat in de stal lag. We vermoeden dat de pony een hele tijd moet zijn opgesloten, in een kleine stal, met weinig voedsel en daar in de uitwerpsels te hebben geleefd.

Door wie of wanneer de pony er is gedumpt is een raadsel. Om de pony in de stal te dumpen, moesten enkele hekken en poorten worden open gedaan. Noch de landbouwer of diens vrouw, hebben gisteravond of deze nacht niks opgemerkt of gehoord. Voor BLID is het duidelijk, het is gedumpt door iemand, die wellicht het onderhoud niet meer kan betalen.

De pony hebben we laten ophalen door het opvangcentrum te Laarne. Voor verdere verzorging is de pony overgebracht naar de faculteit dierengeneeskunde te Merelbeke. Er bestaat een kleine kans dat de pony het haalt, maar dit is nog niet zeker. De politie Haaltert – Denderleeuw stelde een proces – verbaal op namens ombekenden. ‘Doch willen we mensen die kennis hebben aan de pony of iets zouden opgemerkt hebben, oproepen contact met ons op te nemen’, vraagt BLID – voorzitter Dirk Blanchart. Indien er bruikbare tips zijn, willen we alsnog de eigenaar voor de rechtbank brengen voor het dumpen en verwaarlozen van een dier.

Update 10-11-2010

Ondanks onze inspanningen en deze van het opvangcentrum te Laarne, heeft de pony het niet gehaald. Door problemen met de darmen en een nierblokkade, heeft men de pony deze nacht moeten laten inslapen.

We hopen toch nog bruikbare tips te krijgen, om de eigenaar voor de rechtbank te brengen.