Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Aanhoudend winterweer bezorgd sommige dieren parten Afdrukken E-mailadres

Het aanhoudende winterweer met blijvende sneeuwval, zorgt er voor dat sommige dieren, het al zonder eten moeten stellen op sommige weiden. Reden daarvoor is dat eigenaars niet meer aan de weide geraken of er zelf tegen aanzien om door de sneeuw, hun dieren te bezoeken. En de meeste van deze dieren lopen op afgelegen plaatsen.

 

Het lijkt wellicht een krasse uitspraak van BLID, maar zelf zijn we al dieren gaan bezoeken, waarvan we in de sneeuw geen enkel spoor vonden naar de dieren. Paarden zagen we aan bomen en hagen knabbelen, om toch iets van voeding te vinden.

We willen wandelaars en andere natuurbezoekers vragen, indien ze lang weides wandelen, om toch even aandachtig te zijn als er nog dieren aanwezig zijn. Bekijk bomen en hagen, en indien u ziet dat er aan geknabbeld is en u vind nergens voederplaats op de weide, vragen u ons dit te willen melden.

Paarden en runderen kunnen perfect tegen dit winterweer, maar voeding is heel belangrijk. Uiteraard is het gevaarlijk, als paarden op zoek zijn naar eten en ze eten sneeuw, dit bezorgt in de meeste gevallen problemen in de darmen. Zelf mogen mensen de hulpdiensten 101 contacteren, om dergelijke locaties te melden. De politie kan perfect optreden indien er geen voederplaats wordt aangetroffen.

Reageer via ons facebook