Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Autobestuurder rijdt opzettelijk barberie eend dood Afdrukken E-mailadres

BLID -voorzitter Dirk Blanchart wil dat de politie van Erpe-Mere, Lede een proces-verbaal opstelt tegen de roekeloze bestuurder, die opzettelijke een barberie eend dood reed, in de Gentsestraat tegenover huisnummer 45 te Burst (Erpe-Mere).

DSC_3632

 

Rond 17.30 uur merkte de voorzitter van BLID, en op dat ogenblik zelf bestuurder van een wagen, een overstekende eend op in de voornoemde straat. “Om het dier de nodige tijd te geven om over te steken, stopte ik mijn wagen, met de nodige signalisatie, aldus de voorzitter van BLID. Net toen de eend op het tegenovergestelde rijvak wandelde, kwam er een wagen aangereden“.

BLID-voorzitter Dirk Blanchart trok de aandacht van de andere bestuurder, door met de lichten te knipperen. De wagen vertraagde even en reed dan pardoes over de eend, met de dood tot gevolg. Onmiddellijk werd rechtsomkeer gemaakt door de voorzitter van BLID, om de nummerplaat te noteren. Bestuurder een man van jong type, maakte er een meteen helse rit van, door de straten van Burst, om zo de achtervolgende wagen van zich proberen af te schudden, maar hij mispakte zich aan de rijkunsten van BLID-voorzitter Dirk Blanchart. “Ik kon de nummerplaat YYA903 noteren, en liet dan de roekloze chauffeur zijn weg verder zetten, voordat hij nog meer brokken zou maken, alsnog de voorzitter. Het is zeker een inwoner van Burst, omdat hij de straten heel goed kende.

De politie van Erpe-Mere - Lede werd gecontacteerd voor het opstellen van een proces-verbaal. De manier van hoe de eend is doodgereden, is onverantwoord. De chauffeur kon tijdig stoppen en achter de wagen was geen enkel voortuig aanwezig, waardoor er aanleiding zou zijn geweest voor een kopstaart ongeval. De politie ging de zaak bekijken en betwijfelde of ze iets met het voorval konden doen.

In het verleden hebben we wel weet, dat er in Gent een wagen verbeurd is verklaard, door een rechter, omdat de bestuurder opzettelijk een kat had doodgereden. De rechter beschouwde het voortuig als moordwapen voor de bestuurder. Dus we hopen dat de politie deze zaak ernstig neemt!

Update 30-1210 - 13.30 uur

De politie is van oordeel dat er geen proces-verbaal dient te worden opgesteld, tegen de bestuurder van het voertuig.

Update 10-01-2011 - 14.45 uur

De politie (vervangend korpschef) Erpe-Mere / Lede laat weten toch een proces-verbaal te hebben opgesteld tegen de autobestuurder!

Reageer via facebook