Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

‘Dierenartsen onder druk gezet om zwerfkatten aan te pakken’ Afdrukken E-mailadres
De Nederlandstalige Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen heeft de 308 Vlaamse steden en gemeenten een brief gestuurd waarin ze haar bezorgdheid uit over de aanpak van de zwerfkattenproblematiek. Ze vrezen een verlies aan kwaliteit bij ingrepen omdat er steeds meer op de prijs gedrukt wordt.

 'De Orde kan wettelijk gezien niet tussenkomen in de door dierenartsen gehanteerde tarieven', zegt voorzitter en professor Sarne De Vliegher (UGent). 'Dierenartsen zijn deontologisch verplicht te waken over het dierenwelzijn, maar evengoed is het de dierenarts deontologisch verboden tarieven te hanteren waardoor de kwaliteit van zijn werk in het gedrang komt.'

De Orde zegt dat sommige dierenartsen zich geïntimideerd voelen door de nadrukkelijke vraag van steden en gemeenten om tarieven voor de medewerking aan dierenwelzijnsprogramma’s te verlagen. 'Ze krijgen vragen om te werken aan zogenaamde ‘sociale tarieven’, of zelfs aan door steden of gemeenten zelf opgelegde, lage tarieven, met het dreigement in het andere geval de bestaande samenwerking stop te zetten.' Dat zet volgens de

Orde ook een druk op de 'confraterniteit' tussen de dierenartsen.

De Orde zegt niet te aanvaarden dat de kwaliteit van het werk onder druk komt omwille van besparingen. Ze roepen de steden en gemeenten op tot overleg.

BRON: Het nieuwsblad

Reageer via onze facebook