Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Mechelse scheper Paal Afdrukken E-mailadres

Deze avond hebben wij een email gestuurd naar de korpschef van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo, waarbij wij het incident van deze namiddag met de losgebroken Mechelse scheper in Paal - Beringen als een spijtig ongeval betreuren, maar dat er niet kan worden gesproken over een agressieve hond.

Een jonge Mechelaar van 10 maand oud kan niet bestempeld worden als een agressief dier en dient dit ongeval te worden bekeken als zijnde dat de kinderen een speels object waren voor de hond en het is zo hoe meer men wegloopt van een hond, hoe meer hij het opneemt als spelen.

We hopen dat deze hond zeker een tweede kans kan krijgen. Er gebeuren dagelijks ongevallen met kinderen, in het verkeer, thuis enz..  men legt hier toch niet onmiddellijk de verantwoordelijke het doodvonnis op?

Onze mening en met alle respect voor de kinderen, de ouders, de school vinden wij dat de hele zaak dient te worden afgehandeld via de verzekering en hopen dat iedereen die gewond is goed hersteld, maar dat men de jonge hond zeker niet mag afmaken!

https://www.facebook.com/BLID-Dierenrechtenorganisatie-166938143340419/