Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Hoe kan ik na mijn dood, het werk voor de dieren blijven steunen? Afdrukken E-mailadres

Hoe moet het verder met mijn dier na mijn dood?

Voor vele mensen is het een zorg, zekerheid te hebben dat de dieren het ook na hun overlijden het goed hebben. Het gaat hen dan zowel om hun eigen dier(en) als om de dieren in het algemeen. Denkt u er ook zo over, dan bent u bij BLID vzw aan het goede adres, want wij komen op voor alle dieren.

 

weblou

U wilt dat wij voor uw dieren zorgen na uw overlijden? Benoem dan BLID als erfgenaam in uw testament. Wij nemen na uw overlijden de verantwoordelijkheid voor uw hond, kat of ander huisdier volledig van u over. Wij krijgen dan het door u aangegeven deel van de erfenis. U kunt dat allemaal door de notaris laten vastleggen of download ons testamentformulier die u dan aan uw werkende notaris bezorgd.

Wij verbinden ons er toe, dat wij ervoor zorgen dat uw huisdier goed terechtkomt. Wij garanderen een goed onderdak en een uitstekende verzorging en dit tot zolang uw dier leeft. Ook indien u dit wenst, voorzien wij uw grafsteen of columbarium, met een aandenken met als opschrift “dierenvriend / schenker voor het leven bij BLID vzw”.

Download testament

'Noch bloemen, noch kransen.'

Het is u misschien ook al opgevallen dat nabestaanden in een rouwbrief vragen om een storting te doen voor een goed doel in plaats van bloemen of kransen in ontvangst te nemen. Vermeld ons rekeningnummer op uw rouwbrief als goed doel. Op deze manier kan je ook een laatste extra schenking doen voor onze werking en het dierenwelzijn.

Stel ook BLID in kennis dat u hen hebt opgenomen in uw testament.