Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID vraagt enkele rechtzettingen bij de schrijvende pers. Afdrukken E-mailadres

BLID heeft vandaag enkele rechtzettingen gevraagd in twee kranten "Het Laatste Nieuws" en "Het Nieuwsblad" over de veemarkt van Sint-Lievens-Houtem.
Wij vinden het verontwaardigd dat er informatie is verschenen, die op een heel andere manier is uitgelegd op de persconferentie.

BLID heeft namelijk één klacht laten noteren tegen een dierenarts en gaat verder geen stappen op gerechtelijk gebied ondernemen.
Het is ook niet de dierenarts die met koemest geeft gegooid naar medewerkers van BLID, zoals ook verschenen is in de pers.

Ook de uitspraak "de man van de wet stak zijn vinger in het oog van het dier" is niet aangehaald door BLID, maar is een opmerking gezien door waarnemers van GAIA en dit zal ook worden aangeklaagd door GAIA .

BLID en GAIA hebben ook niet gezegd dat er van de vorige positieve resultaten niks meer te merken was en niet iedereen is laks geweest!

Onze bevindingen en inbreuken die zijn vastgesteld door onze waarnemers, zijn opgetekend in een verslag dat wordt overhandigd aan de officiële instanties.
En we hopen dat daar goede conclusies worden uitgetrokken.

BLID betreurd deze foutieve verslaggeving en heeft geen baad bij het opjutten van bepaalde instanties. Er kan steeds geleerd worden uit de fouten, maar er dient wel te worden opgetreden tegen hen die de wetgeving op dierenwelzijn negeren.

Als organisaties voor dierenwelzijn en rechten, willen we nog meegeven dat de waarnemers zowel van BLID als GAIA, correct zij geweest bij hun waarnemingen en dat er niets is opgetekend die we zelf hebben uitgevonden. En er is zeker geen sprake van de veemarkt te willen doen verdwijnen.

Lees zelf het reglement voor veemarkten, waarvan we willen dat het wordt gerespecteerd en toegepast!