Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Schapen mogen rusten op de openbare weg. Afdrukken E-mailadres

In de straten van Sint-Jans-Molenbeek worden al enkele dagen illegaal schapen verkocht op straat. De perfecte strategie om verboden thuisslachtingen in de hand te werken, vindt dierenbeschermingsorganisatie BLID, die de lakse houding van het gemeentebestuur aanklaagt. Burgemeester Philippe Moureaux (ps) van zijn kant laat weten dat er geen sprake is van verkoop.”Als transporteurs een transportcertificaat hebben, mogen ze onderweg stoppen om de schapen te laten rusten of te laten grazen’.

De situatie doet BLID aan de alarmbel trekken.Raar vind men bij BLID dat vrachtwagens enkele dagen voor het offerfeest met schapen door Sint-Jans-Molenbeek rijden, om daar hun schapen te laten rusten en grazen.

De door ons opgemerkte situatie is schapenverkoop op de openbare weg. Geïnteresseerde klanten lopen af en aan, klauteren op de vrachtwagens en monsteren de schapen. Er wordt gediscussieerd met de verkopers, schapen worden betaald en heel af en toe gaat er eentje van een vrachtwagen recht in een autokoffer. ”Het is duidelijk dat de gemeente Sint-Jans-Molenbeek de schapenverkoop tolereert”.

BLID van zijn kant is niet tegen het offerfeest, al zijn er genoeg andere alternatieven, dan het ritueelslachten van een schaap. Maar BLID wil dat de reglementering voor het offerfeest, opgelegd door Minister van volksgezondheid Rudy Demotte worden nageleefd.