Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Verwaarloosde pony breekt uit Afdrukken E-mailadres

De eigenaar van een pony in een weide aan de Klaproosstraat mag een klacht verwachten. De verwaarloosde pony is stervende en de dierenarts zal hem waarschijnlijk vandaag zaterdag laten inslapen. De verwaarlozing kwam aan het licht toen het dier gisteren uitbrak. Buren belden de politie en ook de Belgische Landelijke Inspectiedienst voor Dierenwelzijn (BLID) werd erbij geroepen.

De pony bleek er erg aan toe en bloedde hevig aan de geslachtsdelen. ,,Het dier kampt blijkbaar al maanden met een tumor'', zegt Dirk Blanchart van BLID. ,,Gisteren moet hij dan nog in de prikkeldraad verstrikt geraakt zijn, waardoor hij nog erger gekwetst raakte. De dierenarts verklaardde dat het dier er te erg aan toe is om het nog te kunnen redden, dus zal hij de pony uit zijn lijden verlossen'', aldus nog Blanchart.

Tegen de eigenaar zal een klacht worden ingediend. Het is trouwens niet de eerste keer dat de eigenaar van de pony tegen de lamp loopt. Anderhalf jaar geleden werden hem al eens vijf pony's ontnomen omdat hij die verwaarloosde. (NV)