Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Is het transporteren van honden uit het buitenland naar Belgie de oplossing? Afdrukken E-mailadres

Het begon met de greyhounds uit Spanje, nu de straathonden uit Griekenland en wie weet binnenkort de slachthonden uit Korea.
Waar is het einde? Is het wel verstandig deze dieren massaal naar Belgie te halen?

 

Eigenlijk niet want men lost het probleem ter plaatse niet op. Het zou beter zijn mochten de initiatiefnemers iets in het buitenland opzetten, ter bescherming van de dieren. In Spanje krijgen de dierenbeulen vrij spel, want de Belgische dierenbeschermers halen ze toch van straat.
Griekenland wil de honden weg uit het straatbeeld tegen de Olympische Spelen. Waarom het Olympische Comité daar niet over aanpakken?

Is het hem nog om de dieren te dieren te doen of gaat het hem om de aandacht of winstbejag?
Er zijn her en der actiecomités aan het ontplooien, zodat het wel een makkie lijkt, honden uit het buitenland naar Belgie te halen.
Dergelijke acties en benefieten worden opgezet om geld in te zamelen, en hier in Belgie moet men nog eens betalen voor de hond.

In onze eigen grote steden Brussel, Antwerpen, Charleroi, Mons, het loopt er vol van straat honden, moeten deze honden aan geen goede thuis worden geholpen?

Honden worden nu massaal met autobussen en vrachtwagens, Belgie binnen gevoerd en zijn hier op bestelling tegen betaling te verkrijgen.
Honden die hier in onze eigen asielen zitten, moeten de spuit krijgen, omdat er voor hen geen plaats meer is. Hun plaats wordt ingenomen door de honden die nu worden ingevoerd, kan dit nog?

BLID is niet tegen het feit dat organisaties iets ondernemen voor de dieren in het buitenland, maar hen naar hier halen zijn maar tijdelijke en beperkte oplossingen.