Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Stad Aalst roept zijn bewoners op hun huiskatten te steriliseren. Afdrukken E-mailadres

In een persbericht in Het Laatste Nieuws van 29/05/2004 vraagt het stadsbestuur Aalst aan zijn bewoners hun huiskatten te steriliseren.
Wij van BLID vinden dit fantastisch, dat er positieve oproepen komen van het stadsbestuur voor de aanpak van de zwerfkatten.
Het stadsbestuur is van menig dat eigenaars van katten, hun dieren beter laten steriliseren, om zo het probleem van de toekomstige zwerfkatten te beperken, en daar krijgt het stadsbestuur onze volledige steun.

 

Toch hebben wij er nog problemen mee dat er nog geen degelijke gesprekken opgang zijn gekomen, om toch nog te overwegen een campagne te starten met de plaatselijke veeartsen van Aalst. En terug lezen wij een uitspraak van schepen Van Herreweghe, dat er geen probleem is met zwerfkatten in zijn stad. En dit is nu net tegenstrijdig met de informatie die ons wordt doorgegeven.

De petitie die lopende is doet het goed, menige Aalstenaars ondertekenen de petitie, een bewijs dus dat de bewoners van Aalst het probleem erkennen en kiezen voor de diervriendelijke aanpak.
De petitie zal op een latere datum overhandigd worden aan het stadsbestuur.