Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Verwaarlozing van paarden in weide Houthalen-Helchteren. Afdrukken E-mailadres

De dierenbeschermingsorganisatie BLID hekelt de verwaarlozing van enkele paarden en pony's die zich bevinden in een weide aan de Boekweitstraat in Houthalen-Helchteren.


Na een klacht van onze organisatie heeft de bevoegde federale overheidsdienst deze week een proces-verbaal opgesteld voor dierenverwaarlozing. De eigenaar krijgt nu enige tijd om de toestand te verbeteren, zoniet kan er beslag worden gelegd op de dieren.

De dieren staan in een weide waar geen gras is. Drinken krijgen ze zelden. De paarden worden regelmatig vastgebonden op de weide daar ze door de slechte afsluiting kunnen uitbreken. Hierdoor staan ze permanent in de felle zon, wat in de huidige weersomstandigheden regelrechte dierenmishandeling is. Ook in een weide achter het kasteel Ter Dolen bevinden zich volgens de organisatie twee sterk ondervoede paarden van dezelfde eigenaar.

Het is al enkele maanden dat onze inspecteur in Limburg, deze dieren in de gaten houd. Er werd steeds gehoopt op verbetering maar deze kwam er nooit.