Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID dient klacht in tegen de organisatoren van de oogststoet te Massemen O. VL. Afdrukken E-mailadres

BLID had tijdens de stoet al een telefoontje gekregen, met de melding dat er een hond in een molenrad aan het lopen was, op een van de wagens die deel uitmaakte van de stoet.
De hond liep in een molenrad, dat diende als aandrijving van een oude machine, en onder een snikhete zon.

 

Inspecteurs van BLID die nog ter plaatse zijn geweest konden geen vaststelling laten doen omdat de stoet al ontbonden was.
Met beeldmateriaal van de regionale zender kanaal 3 als getuige, dient BLID dan toch nog klacht in tegen de organisatoren en de eigenaar van de hond.


De oogstfeesten, die bekend staan voor zijn folklore, dienen zich ook aan het dierenwelzijn te houden, en mogen geen huisdieren laten opvoeren in hun stoet.
Bij deze uitbeelding werd en hond (mechelaar) gebruikt als trek en lastdier, en zijn er in breuken gebeurd op art. 1 en art. 36.5 en 36.7 van de dierenwelzijnwetgeving.

Voor volgend jaar zal BLID inspecteurs sturen naar de oogststoet te Massemen, om er op toe te zien dan het dierenwelzijn wordt gerespecteerd en elke inbreuk ter plaatse laten vaststellen.