Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

De carnavalist in Aalst kan ook diervriendelijk zijn! Afdrukken E-mailadres

Enkele weken terug reageerde BLID op een nieuwsverspreiding van het stad Aalst, Stadsbestuur spendeert extra euro voor Aalst Carnaval, maar laat de zwerfkatten in de kou!

 

Dit kwam er nadat BLID, na een jaar strijd nog geen vooruitgang heeft geboekt voor de zwerfkatten.En dit omdat Aalst er geen geld wil aan spenderen. Wel willen ze geld spenderen aan de nachtbussen die gratis carnavalisten naar huis brengen dit jaar.
Voor BLID terug tijd om te reageren maar zeker laten uitschijnen niet tegen carnaval te zijn. Maar vindt als daar geld voor is moet er ook geld voor de zwerfkatten van Aalst zijn.

Om de bewering van de stad Aalst tegen te spreken, want zij hebben geen weet van zwerfkatten, terwijl er in het plaatselijke dierenasiel zwerfkatten worden ingeslapen. Geeft BLID een oproep gedaan naar de carnavalsvierders die tijdens het vieren meer dorst dan honger hebben en hun aangekochte voedsel toch in de vuilnisbak gooien, deze te geven aan de zwerfdieren.

Op deze mannier zou het ook eens kunnen duidelijk worden hoeveel zwerfkatten er eigenlijk zijn. Omdat ze dan in het straatbeeld zullen komen en nu verscholen zitten in struiken en vervallen gebouwen.

Enkel dagen voor carnaval die komende zondag door de straten van Aalst trekt, krijgt onze organisatie signalen van carnavalisten dat ze het eens zijn met onze oproep en vinden dat er daadwerkelijk iets moet gedaan worden voor de zwerfkatten.
En dat ze solidair willen zijn en hun overtollige voedsel niet in de vuilnisbak zullen gooien, maar graag aan een zwerfdier willen geven.
Ook prinscarnaval 2005 Bart deelt onze mening en vindt ook als andere steden en gemeenten iets doet voor hun zwerfkatten, zeker Aalst dat ook moet kunnen.Ook hij zal aan de zwerfdieren eens denken tijdens carnaval Aalst.