Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID wil dat illegale verkoop van honden volledig wordt aan gepakt ook op het Internet. Afdrukken E-mailadres

BLID krijgt de laatste dagen meldingen dat er nogal wat geprobeerd wordt honden en katten te verkopen via het Internet.
Het natrekken van deze meldingen bracht ons op de verkoopssite van kapaza.be We stelden vast dat er inderdaad pups en oudere honden, als ook katten te koop worden aangeboden.Zelfs duidelijk zichtbare zieke dieren werden er aangetroffen.
De vraagprijzen zijn echter niet min kat 200 € , honden tot 1000 €. Via deze weg kan er veel zwart geld verdiend worden, met de nodige gevolgen van dien, zoals kopen bij sjoemelaars, de dieren medisch niet in orde, verkoop zonder garantie enz enz .

 

Via deze verkoop is BLID er 100% zeker van dat er ook illegale handel is mee gemoeid. De wetgeving in Belgie die zegt dat, het is verboden reclame te maken, daarin begrepen het plaatsen van advertenties, met het oog op het verhandelen van diersoorten die niet voorkomen in de lijst aangelegd in toepassing van artikel 3bis, § 1.
De verbodsbepaling van het eerste lid betreft eveneens honden en katten, tenzij het gaat om advertenties in vaktijdschriften of wanneer de reclame wordt gemaakt door personen die een erkende instelling bezitten als bedoeld in artikel 5.Wij zijn van de veronderstelling dat kapaza zeker geen vaksite is voor het verhandelen van dieren. Maar rommelmarkt waar Jan en alleman zijn hebben en houden kwijt kan.

Wij vinden dat hier de Belgische wetgeving serieus word omzeild en overtreden.
Daarom zullen wij de nodige instanties hierover aanschrijven en deze internetsite laten onderzoeken op overtredingen.
Het is dan ook niet uitgesloten dat adverteerders die niet in orde of niet behoren tot handelszaken gerechtelijke zouden kunnen worden vervolgt.

BLID wil er echter voor gaan dat er geen enkel dier meer mag worden aangeboden via advertenties. Er zijn handelszaken genoeg waar kopers voor dieren hun keuze kunnen maken.