Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Stadsbestuur spendeert extra euro voor Aalst Carnaval, maar laat de zwerfkatten in de kou! Afdrukken E-mailadres

BLID krijgt de bevestiging van wat meerdere Aalstenaars ons al hebben willen duidelijk maken. Hun stadsbestuur geeft enkel oog voor “Den Eendracht, Den Okapi en Carnaval”.
Binnen enkele weken zal het een jaar zijn dat BLID, contact nam met de schepen van volksgezondheid van Aalst om de problemen van de zwerfkatten aan te pakken.

BLID die hoopte op een gesprek met de schepen van volksgezond, ondervindt nu dat daar niet meer moet worden op gerekend. Ook het aangepaste signaal van de VLD-voorzitter nationaal op 7 juni 2004, aan de schepen geeft geen vooruitgang gebracht.
De stad Aalst wil geen extra geld uitgeven voor zulke projecten en er is natuurlijk ook weinig aandacht van bepaalde mandatarissen voor dierenwelzijn.

BLID was van plan om voor de Carnaval 2005 voor te stellen, eventueel op de Grote Markt een tribune minder te plaatsen en het geld te spenderen aan de opstart van een zwerfkatten project, zodat er geen extra geld moet worden gezocht.
Maar met verbazing horen wij nu dat tijdens Aalst Carnaval, ‘de stad Aalst en De Lijn er gaan voor zorgen dat iedereen veilig van en naar Carnaval geraakt’. Zo kan je op 6,7 en 8 februari gebruik maken van de gratis nachtbussen, als dit geen geld kost!
Blijkbaar heeft de stad Aalst toch nog extra geld in kas.

 

Niet dat BLID tegen dit initiatief is, maar wetend dat er nog andere nuttige dingen moeten gebeuren in Aalst, die noodzakelijk zijn voor de volksgezondheid. Daar hoort natuurlijk ook dierenwelzijn en zwerfkatten bij.Dus kan men maar beter de euro tweemaal omdraaien in Aalst.

BLID is zeker niet tegen Carnaval!
Zelf zouden wij carnavallisten willen oproepen een thema rond dieren willen mee te dragen in hun stoet. Omdat zulke evenementen aan een bepaald publiek een boodschap kunnen meegeven op een plezante en verstaanbare mannier, en dit kan ook zijn doel bereiken.

Aan de carnavalsvierders zouden we willen vragen, overschotten van etensresten frieten, hamburgers, belegde broodjes enz… niet in de vuilnisbakken te deponeren. Maar ze gewoon achter te laten op de straat voor de zwerfdieren in Aalst. Mensen van buiten Aalst die naar de stoet komen, zouden eventueel een doosje kattenvoeding kunnen meebrengen en hier en daar, buiten het oog van de politie, opengemaakt achter te laten in Aalst voor de zwerfdieren.

BLID dacht er ook al aan om een speciale rekening te open ‘SOS ZWERFKAT AALST’ en een geld inzameling te doen tijdens de carnavalsdagen. Dit geld kan dan ook worden gebruikt voor het opstarten van een sterilisatiecampagne. Maar door te kort aan mankracht moeten we daar van afzien of het zij er initiatieven opduiken.

Maar als laatste hoopt BLID, dat het stadsbestuur bij de volgende verkiezingen zal veroordeeld en afgestraft worden door de diervriendelijke Aalstenaar, voor hun dier onvriendelijke houding.