Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Moslims hacken site van dierenbeschermingsorganisatie BLID! Afdrukken E-mailadres


Op zondagmiddag 6 feb. 05 om 11.45 uur is de website van de dierenbeschermingsorganisatie Blid gehackt. Hoogstwaarschijnlijk door een moslim beweging. De boodschap was een opflikkerde tekst hacked by Red Devils Crew of Saudi Arabia. Op de site stonden ook woorden als Romio Jeddah en wanted.
Er werd een moslims e-mailadres geplaatst,,Dat adres leidt naar een forum waar zelfs over aanslagen wordt gesproken.''


Wij denken dat dit te maken zou kunnen hebben met ons protest begin dit jaar in verband met het ritueel en offerfeest van de Islamitische gemeenschap in ons land. Blid klaagde toen de inbreuken op het vervoer van schapen aan.De dieren worden met dichtgebonden poten in kleine koffers van wagens vervoerd.Ook werd het verbod om met de dieren naar huis te rijden ook in de wind geslagen hierdoor zal er dan terug thuis massaal illegaal zijn geslacht. Wij willen dat ook zij “de moslims” het dierenwelzijn respecteren.
Waarschijnlijk zijn hierdoor enkele Moslims op hun tenen getrapt en hebben die hun buitenlandse collega's ingeschakeld om de site van Blid te hacken.

,,Uiteraard weten we niet wie de hackers zijn'', zegt BLID-voorzitter Dirk Blanchart.

Het is de allereerste maal dat BLID zo'n expliciete bedreiging krijgt. We vermoeden dat het iets te maken heeft met het standpunt van BLID rond het offerfeest van de moslims. ,,We deden toen geen aanstootgevende uitspraken, maar wezen er wel op dat de rechten van de dieren gerespecteerd moeten worden. Ook een andere dierenrechtenorganisatie werd daarvoor al bedreigd. We voelen ons nu toch wel in het nauw gedreven en hebben de gerechtelijke politie ingelicht.'' Het parket van Oudenaarde neemt de zaak zeker ernstig.

Wij willen iedereen bedanken die ons de afgelopen dagen steunbetuigingen hebben toegestuurd. En u ziet, sympathisanten dat we terug komen en sterker dan ooit. Maar door dit voorval laten we ons niet intimideren en ook moslims moeten de wetgeving op het dierenwelzijn respecteren.