Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Politie Maasmechelen wil geen bijstand verlenen aan BLID! Afdrukken E-mailadres

Sinds 19 maart heeft BLID weet dat er op een landbouwbedrijf in de Haagstraat te Maasmechelen een pony loopt die hoog nodige verzorging nodig heeft.

Het dier heeft zeer lange hoeve aan de voorbenen, die bij een niet goede verzorging wel eens het dier in de problemen zou kunnen helpen.Een pony met lange hoeven laten rond lopen kan leiden tot dierenmishandeling. De dieren kunnen zeer hevige pijn krijgen dat ze zich op termijn bijna niet meer kunnen verplaatsen.

De eigenaar en zijn dierenarts vinden dit blijkbaar normaal en stelde zich eerder al agressief op tegenover de inspecteurs van BLID.Uiteindelijk beloofde de eigenaar de pony te laten verzorgen aan zijn hoeven, maar blijkbaar was dit om de inspecteurs van BLID van zich af te schudden.

Deze namiddag boden de inspecteurs van BLID zich voor de zoveelste keer terug aan om te zien of het de pony verzorgd was. Zeer agressief stond hij de inspecteurs van BLID te woord en weigerde hij de pony te laten zien. Dit kan een signaal zijn dat het dier nog steeds niet is behandeld.De eigenaar heeft de pony aan het zicht van de voorbijgangers ontnomen en verder van de openbare weg geplaatst zodat de hoeven niet meer zichtbaar zijn.

Ten einde de pony toch te kunnen zien, werd bijstand gevraagd aan de politie van Maasmechelen. Deze weigerde langs te komen en zelfs proces – verbaal op te stellen. Hiermee toont de politie van Maasmechelen mee te werken aan gekende dierenverwaarlozing.

Dit kan niet volgens BLID, die vindt dat de politie van Maasmechelen daarmee een signaal heeft aan hen die het dierenwelzijn aan hun laars lappen, dat ze ongestoord verder mogen doen. Medewerkers van BLID die steeds hun koelbloedigheid bleven behouden, laten het hier niet bij. BLID dient klacht in bij de federale overheidsdienst dierenwelzijn om de pony aan een controle te onderwerpen.

Deze dienst kwam vorig jaar ook op vraag van BLID ook tussen bij het probleem met de pony’s te Diepenbeek.