Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID eist strengere controle op verkoop pitbulls. Afdrukken E-mailadres

Naar aanleiding van de vele dramatische incidenten met pitbulls vraagt BLID een strenger toezicht op de verkoop van dit hondenras.

BLID gelooft niet in het feit dat honden van nature zo agressief zijn. Volgens onze organisatie wordt hun agressief gedrag veroorzaakt door de niet-zuivere bloedlijnen. Hondenrassen als Pitbull Terriërs, American Staffords en Mastiffs worden namelijk massaal gekweekt voor hun kwaliteiten als waakhond. De basis van de agressiviteit van deze rassen ligt dus bij de fokkers.

BLID eist drie maatregelen om incidenten met pitbulls te voorkomen:

Ten eerste moet de verkoop van pitbuls in dierenhandelszaken worden verboden. Een pitbull moet rechtstreeks bij de fokker worden aangekocht, zodat de koper kan kennismaken met de ouders van de hond. Op deze manier kan de koper het karakter van de hond die hij in huis neemt beter inschatten.

Ten tweede vraagt BLID een wet die het bezit van pitbulls verbiedt aan personen die misdaden van agressieve aard pleegden.

Tenslotte moet pakwerk in hondenscholen verboden worden. Door middel van pakwerk worden honden opgejut om te bijten omdat hun baasjes dit stoer vinden of denken dat dit een betere waakhond oplevert. Maar dit is volstrekt nutteloos, aangezien honden van nature al een bijtinstinct hebben. Bovendien maakt men bij het africhten van honden om te bijten vaak gebruik van een Teletac-halsband (om honden van op afstand te corrigeren met stroomstoten, nvdr). Deze aanpak kan de honden psychische schade toebrengen en hun agressiviteit bevorderen, wat incidenten uitlokt. Pakwerk voor honden is dus enkel beroepshalve nuttig, bijvoorbeeld bij de politie of in de bewakingssector.

BLID zal parlementairen contacteren en eisen dat dit probleem snel wordt aangepakt.