Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Ernstige verwaarlozing van schapen in Neeroeteren Afdrukken E-mailadres

Eerder deze week kreeg BLID een dringende oproep in verband met een 50-tal verwaarloosde schapen in een weide aan de Elerweg in Neeroeteren. Toen onze medewerkers toekwamen aan de weide bleek de politie ook al aanwezig te zijn.

De eigenaar had deze week de schapen in de felle zon geschoren.Normaal gezien zouden schapen geschoren moeten zijn vóór het begin van de zomer. Als ze door omstandigheden nu pas geschoren worden, moeten ze zeker beschut worden tegen de felle zon.
Maar deze eigenaar lapte dit blijkbaar aan zijn laars. De weide waarin de schapen vertoeven biedt geen enkele beschutting, met als gevolg dat de dieren serieus verbrand zijn. Eén van de schapen is er zeer erg aan toe en vertoont zwarte brandplekken. Onze medewerkers troffen zelfs drie dode schapen aan op de weide!

De weide biedt niet alleen te weinig beschutting, ze is ook veel te klein voor het aantal schapen dat er in rondloopt. Bovendien kregen de dieren volgens getuigen al dagenlang geen eten en drinken meer.

Deze feiten wijzen duidelijk op dierenmishandeling. Alle schapen werden van de weide gehaald en tijdelijk ondergebracht bij een dierenarts. BLID legde klacht neer tegen de eigenaar en stelde zich burgerlijke partij. Onze organisatie bracht ook het Federaal Voedselagentschap (FAVV) op de hoogte van deze zaak.