Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Dialoogdag dierenwelzijn 18 juni Afdrukken E-mailadres


Op zaterdag 18 juni van 9 tot 16 uur vindt in de gebouwen van de Hogeschool Gent – Campus BME-CTL de dialoogdag van het project Maatschappelijke indicatoren voor dierenwelzijn plaats.


Het project vat nu een nieuwe fase aan: de dialoog.
In de voorbije consultatiefase werd gepolst naar de ideeën en denkbeelden over dierenwelzijn van zowel consumenten als van de verschillende economische actoren, de overheid, de academische wereld, de opiniemakers en de NGO's. Dirk Blanchart zal aanwezig zijn voor BLID.


Tijdens de dialoogdag van 18 juni brengen we alle actoren samen om, vertrekkende vanuit de resultaten van de focusgroepen (met consumenten) en de rondetafels (met stakeholders), de dialoog aan te gaan over dierenwelzijn.
Programma van de dag:
- Terugkoppeling resultaten consultatiefase (focusgroepen en rondetafels)
- Verwerking deelnemers
- Reactie en duiding door Dr. Dirk Lips
- Dialoog: op zoek naar het gemeenschappelijk veld
- Eerste verkenning indicatoren
- Vastleggen agenda vervolg


Tijdens de workshop van 18 juni ontvangen de deelnemers ook de resultaten van de focusgroepen- en rondetafelbijeenkomsten. Er zal dan ook ruimschoots worden ingegaan op de gelijkenissen, tegenstellingen en dilemma's rond dierenwelzijn bij de diverse actoren.


Deelnemen kan door een mailtje te sturen met je coördinaten naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Je ontvangt dan nadien de praktische informatie voor deze bijeenkomst. Zie ook www.dp21.be.