Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Schaaphouder geverbaliseerd voor dierenmishandeling Afdrukken E-mailadres


BLID liet vandaag een schaaphouder in de Kortestraat in Welle verbaliseren voor dierenmishandeling.

Vorige week pakte de eigenaar één van zijn schapen hardhandig aan tijdens een scheerbeurt. Hij gooide het dier op de grond, waarbij het een achterbil brak. Tot op vandaag lag het schaap te lijden op de weide. Er werden vorige week nog meerdere inbreuken vastgelegd op foto. Dit alles toont aan dat diervriendelijkheid hier ver zoek is.

Na de oproep deze voormiddag gingen medewerkers onmiddellijk over tot actie. Aan de weide kwam het echter tot een confrontatie met de eigenaar, die de wagen van BLID gevolgd had. Hij stelde zich agressief op en uitte bedreigingen aan de melder van de klacht. Toen onze medewerkers hem vroegen het gekwetste schaap van de weide te halen, antwoordde hij dat het dier nog tot zaterdag op de weide moest blijven wegens tijdsgebrek.
Hierop verwittigde BLID meteen de hulpdiensten. Maar tijdens het wachten op de komst van politie, laadde de eigenaar het schaap toch in zijn aanhangwagen en vluchtte. Aangezien BLID geen politionele bevoegdheid heeft, konden we dus enkel toekijken. De politie van Haaltert stelde toch een proces-verbaal op en vatte de eigenaar enige tijd later aan zijn woning.

Het parket van Dendermonde volgt deze zaak verder op.