Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Het recht op een gezelschapsdier uitgesteld Afdrukken E-mailadres


De resolutie over het recht op een gezelschapsdier zou op dinsdag 31 mei besproken worden in de Kamercommissie voor volksgezondheid.
Maar wegens tijdsgebrek werd deze bespreking uitgesteld. Wellicht zal ze niet meer voor de zomervakantie plaatsvinden, volgens SP.A-kamerlid Magda De Meyer.

BLID vindt dit zeer spijtig omdat de resolutie een sociaal belang met zich meedraagt. Als het gaat over het houden van dieren worden sommige mensen namelijk nog steeds gediscrimineerd omdat ze oud of ziek zijn of het financieel iets minder breed hebben.
Sociale woningmaatschappijen zijn bijvoorbeeld niet altijd diervriendelijk. Gezinnen met huisdieren worden er soms geweigerd. Daarnaast sterven er in rust- en ziekenhuizen dagelijks mensen die niet de kans kregen afscheid te nemen van hun geliefd huisdier. Terwijl uitgerekend deze mensen hun dier meer dan ooit nodig hebben!

Een huisdier betekent voor vele mensen een steun en toeverlaat, zeker voor diegenen onder ons die best wat extra troost kunnen gebruiken.
Onze organisatie zal er dus zeker nauwlettend op toekijken dat deze resolutie niet in de doofpot belandt.