Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Honden op het strand Afdrukken E-mailadres

Afgelopen weekend kreeg BLID enkele telefoontjes met de vraag welke badplaatsen aan de Belgische kust hondvriendelijk zijn. Goeie vraag! We zochten op de websites van de kustgemeenten naar informatie over honden.

Onze eerste bevinding is dat bijna iedere kustgemeente honden op het strand verbiedt vanaf de paasvakantie tot september. Dit is discriminatie van gezinnen die met hun hond op vakantie willen! Enkel in Middelkerke en Knokke vonden we locaties waar dit verbod niet geldt. In Middelkerke zijn honden het hele jaar door op het strand toegelaten in de afgebakende zones ten oosten van het speelplein Pirato en ten westen van Sint-Laureins.
In Knokke mogen de viervoeters het ganse jaar op het strandgedeelte tussen de Oosthinderstraat en de Zwinmonding.


Ten tweede ontdekten we dat sommige kustgemeenten Pitbullterriërs niet toelaten. Maar BLID nam de proef op de som en belde enkele campings met de vraag of de hond mee mocht. En wat blijkt? Geen enkele camping vermeldde dat Pitbullterriërs niet toegelaten zijn door de gemeente. Campings en hotels geven dus niet de informatie die de gemeente hen oplegt.


Onze algemene conclusie is dat hondeneigenaars blijkbaar een vakantie moeten boeken in de Ardennen, indien ze willen genieten van een ongeremde vakantie met hun hond. Daarom vraagt BLID iedere kustgemeente om in de toekomst zones te voorzien waar hondeneigenaars met hun hond op het strand kunnen lopen. Anders kan het wel eens zover komen dat we binnenkort genoodzaakt zijn onze honden naar een pension te brengen voor een vakantie aan de kust.