Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Oudere honden gratis ter adoptie geven kan de overbevolking in asielen doen afnemen! Afdrukken E-mailadres

Naar aanleiding van de berichtgeving in media over de overvolle dierenasielen, doet BLID een oproep naar de asielen om oudere honden gratis ter adoptie te geven.

Deze dieren kunnen gerust de oude dag doorbrengen bij mensen die ook van een oude dag genieten en niet het hoge budget hebben om een hond aan te schaffen.Ook kan er een oproep worden gedaan naar rust en verzorgingstehuizen, om eventueel een gratis asielhond op te nemen in hun instelling als therapie voor hun bewoners .

BLID wil hiermee het inslapen van honden rond deze periode vermijden en ook de dierenarts kosten voor de asielen zullen niet hoog oplopen. Dit zal ook de overbevolking in de asielen doen afnemen. Ook kan de verkoop dalen bij de wildfokkers en krijgen dieren die al eens de ellende hebben meegemaakt een tweede kans.

Het adopteren van een hond uit een asiel, kan soms ook al een duur prijskaartje worden.

Via de website van BLID in de rubriek “dier zoekt thuis” die we gratis aanbieden, hebben dergelijke dieren gratis al een nieuw geluk gevonden.

BLID vindt dat asielen niet steeds naar geld moeten kijken maar ook eens naar het welzijn en het geluk van een dier. Het geluk van een dier moet eens boven het geld kunnen gaan.