Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID laat schaaphouder uit Opwijk verbaliseren Afdrukken E-mailadres

In de Klaarstraat te Opwijk heeft BLID zondagnamiddag een aantal schapen gered. De schapen waren vastgebonden met een korte ketting en een nylonkoord aan de hals.
Enkele schapen stonden zonder drinken en zonder schaduw in de felle zon. Drie van hen vertoonden verwondingen van de vliegbesmetting.

BLID eiste dat de schapen onmiddellijk werden losgemaakt, zodat de dieren de schaduw konden opzoeken en de politie van de zone AMOW stelde proces-verbaal op tegen de eigenaar.

In het verleden zijn er al meerdere problemen geweest met de eigenaar wegens dierenverwaarlozing. Ooit trof men enkele dode schapen aan op de weide. Maar de vroegere proces-verbalen hebben slechts weinig effect gehad. Ook de buurtbewoners maken zich zorgen over hoe de man met zijn dieren omgaat.

BLID zal het Federaal Voedselagentschap inlichten over de toestand waarin we de dieren aantroffen. Onze organisatie eist een ernstig onderzoek.