Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID stuurt nog even bij tijdens de cruciale onderhandelingen over de dierenverwaarlozing Gelinden. Afdrukken E-mailadres

Dierenbeschermingsorganisatie BLID zal toezicht houden op de verwaarloosde dieren uit Gelinden indien ze terug bij hun eigenaar, de heer Vangilbergen, worden geplaatst. Dit akkoord werd bereikt in samenspraak met federaal inspecteur de heer Decraemere.

Onze organisatie wil voorkomen dat deze beslissing tijdens de rechtzaken zal worden misbruikt in het voordeel van de eigenaar. Daarom stuurde BLID een faxbericht naar de advocaten van beide partijen om duidelijk te maken dat onze vereniging absoluut niet aan de kant van de heer Vangilbergen staat.

Beide raadsmannen vinden het voorstel van BLID, een perfecte oplossing indien er dieren terug moeten.
Onze beslissing kan ook lijken op een mes dat langs twee kanten snijd, maar tijdens dergelijke onderhandelingen moet men een beslissing nemen en BLID kiest duidelijk voor de kant van de dieren, zegt BLID-voorzitter Dirk Blanchart.

Onze organisatie is geen vragende partij om de dieren terug te geven. De heer Vangilbergen is schuldig aan dierenverwaarlozing en moet de nodige straf opgelegd krijgen.

Het enige wat BLID wil doen is de duizenden medelevende burgers een rustgevend gevoel geven en voorkomen dat de heer Vangilbergen opnieuw een zware dierenverwaarlozing begaat.