Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Ernstige kattenverwaarlozing in Niel Afdrukken E-mailadres

BLID kreeg een klachtmelding in verband met een pand in de Matenstraat in Niel. Er zouden een aantal katten al weken opgesloten zijn in een huis zonder eten of drinken. De klachtmelder had reeds contact opgenomen met de eigenares. Ze zei dat ze al drie weken niet meer in het huis geweest was en dat ze ook niet onmiddellijk zou langskomen om de katten te verzorgen.

Woensdag ging BLID de toestand bekijken. Het pand leek onbewoond, het was uiterst rommelig en vuil. Onze medewerkers troffen een kattenlijkje bij de achterdeur. Toen we binnenkeken zagen we nog een dode kat liggen. De BLID-inspecteurs stapten onmiddellijk naar het politiekantoor van Niel. Daar vernamen we dat de politie de drie levende katten dinsdag al uit het huis hadden gehaald na vele klachten van buurtbewoners. De katten werden in een asiel geplaatst. De dode katten zouden nog opgehaald worden door het asiel.

De eigenares werd door de politie verhoord en kreeg een proces-verbaal.