Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Bite Back valt aan, Blid bijt terug! (Update Gelinden) Afdrukken E-mailadres

Dierenorganisatie Bite Back zegt op hun website dat ze het betreuren dat BLID zich "zomaar neerlegt" bij de beslissing van de Federale Overheidsdienst om 12 honden en 4 katten terug te geven aan de eigenaar uit Gelinden, nadat zijn dieren in beslag werden genomen wegens verwaarlozing. BLID vindt deze openlijke aanval van Bite Back tegen onze organisatie volledig absurd.

Bite Back beweert dat BLID zich "zomaar neerlegt" bij de beslissing om de dieren terug te geven aan de eigenaar. Voor alle duidelijkheid, de beslissing komt niet van BLID, het is een federale beslissing! En nogmaals, BLID keurt deze beslissing ook niet goed! Hoe vlugger de eigenaar een verbod opgelegd krijgt om nog dieren te houden, hoe liever! Maar de beslissing is nu eenmaal gevallen en BLID springt direct in het harnas om het welzijn van deze dieren te verzekeren.

Want laten we even alle hetze vergeten en logisch nadenken. We hebben twee opties.
Ten eerste kunnen we allemaal massale protestacties ondernemen om de dieren in het asiel te houden. Allemaal goed en wel, maar bedenk eens wat er dan kan gebeuren. Een proces duurt namelijk enorm lang en zolang er geen vonnis is zal de eigenaar vrij spel hebben. Hij is namelijk nog niet veroordeeld, dus hij is voorlopig vrij om zich nieuwe dieren aan te schaffen en de kans is groot dat hij dit zal doen. En dan hebben we totaal geen controle meer over waarmee hij bezig is. En wat dan? Zullen de mannen van Bite Back naakt voor zijn huis gaan staan?

De tweede optie is dat we ons aanpassen aan de feiten en onmiddellijk inpikken op de federale beslissing om enkele dieren terug te sturen naar de eigenaar. En dat is wat BLID gedaan heeft. Voorlopig is er nu eenmaal geen vonnis tegen deze man. Maar BLID heeft in samenspraak met de bewuste overheidsdienst en het asiel een akkoord bereikt dat wij de man mogen controleren op inbreuken tegen dierenwelzijn. Onze organisatie geeft deze eigenaar geen kans, wij zullen hem zeer streng in het oog houden! Als hij opnieuw een steek laten vallen, zullen de nodige maatregelen genomen worden!

Bite Back verwijt onze organisatie dat we ons "in de media opwerpen als een controle-orgaan". Maar is controles uitvoeren dan niet wat BLID al jaren doet? Onmiddellijke actie door middel van controles op het terrein, dat is waar BLID voor staat. En Bite Back zou dit moeten weten! Want zij sturen ons, net als andere dierenorganisaties, regelmatig klachtmeldingen omdat ze er zelf geen tijd in willen steken. BLID volgt deze klachtmeldingen steeds op, met goede resultaten. Momenteel worden de tragische beelden van de verwaarloosde dieren uit Gelinden getoond in het nieuws. Het grote publiek is geshockeerd en dat kunnen wij alleen maar toejuichen, want dat bewijst dat vele mensen geven om dierenwelzijn. Maar laten we niet vergeten dat onze organisatie dagelijks geconfronteerd wordt met dergelijke gevallen van dierenverwaarlozing, maar deze halen niet allemaal het grote media-nieuws!
Bite Back is een organisatie die groots opgezette campagnes voert voor dierenwelzijn, terwijl BLID zich concentreert op het terrein. Wij zouden ook naakt door de straten kunnen hollen, maar dat laten we aan anderen over. Wij kiezen voor onmiddellijke actie en gaan mee met de dieren!

BLID doet niet aan muggezifterij. Wij komen niet tussen in de procedures, het enige wat voor ons telt zijn de dieren. En zolang er geen vonnis is over de eigenaar uit Gelinden, zal BLID voor deze dieren klaarstaan! De dieren worden terug naar de hel gestuurd? Wel, dan gaan de vrijwilligers van BLID samen met de dieren naar de hel!
En als men even logisch nadenkt, weet men dat deze actie van BLID, de beste is die op deze moment ondernomen kan worden!
Want andere dierenorganisaties betreuren dit en betreuren dat. Wel, wij treuren niet. Nee, wij gaan over tot compromis en voegen de daad bij het woord! Wij gaan mee met de dieren, weliswaar wel met onze kleren aan want geef toe, naakt op een boerderij is ook geen zicht!
Laat ons hopen dat er vlug een wettelijke reactie en handeling komt, van diegene die in het verleden gefaald of zou gefaald hebben.
En dat deze en nog andere dieren, die vele medelevende mensen rond deze zaak nog niet weten zitten, zouden krijgen waar ze recht op hebben!