Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Dierenasiel St-Truiden vraagt steun aan BLID Afdrukken E-mailadres


Het dierenasiel van Sint-Truiden heeft steun gevraagd aan BLID. Eerder deze week besliste een inspecteur-dierenarts van de Federale overheidsdienst Dierenwelzijn en Cites dat 12 honden en 4 katten terug naar hun eigenaar in Gelinden moeten na betaling van de gemaakte kosten aan het asiel.

Op vrijdag 15 juli 2005 gingen enkele medewerkers van het asiel samen met de dierenpolitie en een dierenarts ter plaatse bij de bewuste eigenaar. De dierenpolitie en de dierenarts beslisten om 24 honden, 4 katten en een 80-tal kippen, eenden en ganzen in beslag te nemen. De dieren hadden bijna allemaal last van schurft, vlooien en luizen en werden in een ellendige en smerige toestand aangetroffen. De meeste honden leefden in een klein hok of donkere stal waar ze op een laag uitwerpselen moesten rondlopen en slapen. Het was duidelijk dat de hokken al maandenlang niet meer gekuist waren. Sommige honden waren al jaren niet meer uit hun kleine hok geweest. De kleine hondjes die in het huis leefden hadden een klittenvacht en hingen vol uitwerpselen.

BLID heeft het dierenasiel de gevraagde steun toevertrouwd. Ondertussen nam BLID reeds contact op met de Federale overheidsdienst Dierenwelzijn en Cites. BLID vroeg deze overheidsdienst om de genomen beslissing te herzien omdat de eigenaar het niet verdiend zijn dieren terug te krijgen. Onze organisatie vindt dat men de eigenaar het recht om dieren te houden moet ontnemen.

In vele gevallen worden er bij een inbeslagname wel één of twee gezonde honden bij de eigenaar gelaten. Indien dit de bedoeling zou zijn kunnen we ons wel verzoenen met het feit dat de eigenaar één of twee honden terug krijgt, maar dan wel onder strikte voorwaarden en verplicht toezicht van het dierenasiel!

Het dierenasiel van Sint-Truiden startte een petitie op het internet om ervoor te zorgen dat de dieren niet terug in erbarmelijke omstandigheden terechtkomen. Het aantal namen op de petitie groeit met de minuut. Hieruit blijkt dat vele mensen uit heel België en zelfs Nederland absoluut niet akkoord zijn met de beslissing van de Federale overheidsdienst Dierenwelzijn. De petitie kan hier getekend worden