Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

BLID zal inspecteurs sturen naar de 47e oogststoet Afdrukken E-mailadres

Op zondag 7 augustus zal BLID inspecteurs sturen naar de oogsttoet te Massemen Kortenbos. Dit doet BLID nadat we vorig jaar klacht hadden ingediend, tegen de misbruikt van een hond dat toen is gepleegd.

Toeschouwers melden toen aan BLID, dat een hond diende te lopen in een molenrad ter aandrijving van een oud landbouwtuig.
Bij wet van 14 augustus 1986 is het verboden huisdieren te gebruiken als last en trekdier en dit is vorig jaar tijdens de oogststoet overtreden.
Ook organisatoren van dergelijke evenementen waar dieren worden gebruikt dienen zin te houden aan de wetgeving voor dierenwelzijn.

Omdat BLID vorig jaar tijdens het laatste gedeelte van de stoet was gewaarschuwd, kon geen vaststelling op heterdaad worden vastgesteld.
Toch is er vorig jaar klacht ingediend tegen de organisatoren en de eigenaar van de hond en werden de beelden van de regionale tv zender kanaal 3 gebruikt als bewijs.


Dit jaar zullen medewerkers zijn opgesteld langs het parcours van de stoet en zal er terug klacht worden ingediend indien er inbreuken op het dierenwelzijn worden vastgesteld.