Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Verwaarloosde paarden in Laarne al dagen zonder drinken Afdrukken E-mailadres

In een weide aan een dreef die uitkomt aan de Heirbaan in Laarne dreigen drie paarden en een veulentje om te komen van dorst. De dieren zijn zondag bezocht door inspecteurs van BLID, na een melding van wandelaars. De dieren stonden zonder water onder de snikhete zon. Gisteren werd er een tweede controle uitgevoerd, en stelde men vast dat de dieren 28 uur later nog geen drinkwater ter beschikking hadden.

Op vraag van BLID werd er overgegaan tot actie en liet de politie van Wetteren de brandweer aanrukken met drinkwater.De dieren storten zich onmiddellijk op de gevulde drinkbakken.De politie stelde op vraag van BLID proces - verbaal op tegen de eigenaar.

Ook is de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn gevraagd een gezondheidscontrole op de dieren uit te voeren.

De paarden lijden niet alleen aan een gebrek van drinken. Ze vertonen ook tekenen van ondervoeding. De weide zelf is volledig kaal en biedt geen enkele voedingswaarde. De paarden dienen dus bijgevoederd te worden, maar na rondvraag in de buurt stellen we vast dat de paarden geen eten of drinken krijgen.

De eigenaar een frituuruitbater uit de buurt, die later op de avond is gevonden door de politie beweerd dat zijn paarden onderhouden worden door een landbouwer.Indien dit zo zou zijn moet het wel lang geleden zijn dat de landbouwer nog bij de dieren is geweest.

Een ding blijft zeker de oorspronkelijke eigenaar van de dieren is verantwoordelijk voor de verwaarlozing en zal zich moeten verantwoorden.Trouwens deze persoon is niet aan zijn proefstuk toe, in december 2004 is deze persoon al eens gewaarschuwd door BLID.

Toen liet hij enkele pony’s verhongeren op een weide aan de Crimineelstraat te Kalken.

Update:

Paarden te Laarne in beslag genomen.

In de loop van de vooravond is er bij BLID het bericht binnengekomen dat de paarden te Laarne, administratief en ter plaatse in beslag zijn genomen.

Dit wil zeggen dat de eigenaar van de dieren niet vrij meer kan beschikken over zijn dieren. Dit was ook de vraag van onze organisatie aan de officiële instanties.

In tussentijd had de eigenaar deze namiddag nog alles in het werk gesteld om een andere indruk aan te tonen. De paarden hadden buiten het water gisteren toegediend door de brandweer van Wetteren, vandaag ook extra voeding gekregen.

Te vergeefs, het zijn de eerste vaststellingen die genlovenswaardig zijn voor de officiële instanties en deze hebben beslist de dieren in beslag te nemen.

BLID vind de zaak nog erger dat er ook een veulen aan verwaarlozing wordt onderworpen. Als de moeder niet degelijk wordt gevoed kan dit schadelijk zijn voor het veulen. De eerste leven maanden van een jong dier zijn zeer belangrijk.