Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Illegale hondenverkoper in Haaltert beboet Afdrukken E-mailadres

Medewerkers-inspecteurs van BLID hebben vrijdagnamiddag een illegale verkoop van pups stopgezet. Aan een boerderij aan de Bakkerstraat in het Oost-Vlaamse Haaltert werden pups op de openbare weg te koop aangeboden.

De pups lagen in een afgesloten rasterwerk langs de weg naast een zak aardappelen. Een affiche vermeldde de verkoopsprijs. Eerst 100€ per pup, twee uur later 75€.

Volgens buurtbewoners begaat de landbouwer deze inbreuk op het dierenwelzijn elk jaar opnieuw. Vorig jaar werd BLID te laat ingelicht, maar dit jaar waren we ter plaatse om de landbouwer bij de kraag te vatten. Hij kwam de medewerkers van BLID trouwens feliciteren omdat ze de wetgeving goed kenden.

De politie van Haaltert deed zelf de nodige vaststellingen en maakte daarna op vraag van BLID een einde aan de verkoop. Het verkopen van pups langs de openbare weg en het maken van reclame voor dergelijke verkoop is namelijk verboden, tenzij het om erkende diereninstellingen gaat.

Het parket van Dendermonde zal volgende week beslissen wat er met de pups zal gebeuren. Volgens de wetgeving kan de inbreuk leiden tot inbeslagname van de pups.