Over BLID

 "BLID" is een organisatie voor dierenwelzijn, met de klemtoon op "welzijn van" en "respect voor” dieren.

Lees meer...

BLID nieuws

Wij voegen de daad bij het woord en willen dat er beterschap komt voor dieren, ze moeten het goed hebben hier in België.

Lees meer...

Steun BLID

Wij hebben steun nodig van mensen zoals u, om dieren een dierwaardig bestaan te kunnen bieden.

Lees meer

Comité tegen dierenverwaarlozing overhandigt petitie aan procureur Afdrukken E-mailadres

Een twintigtal actievoerders van het comité Miky, bestaande uit vertegenwoordigers van het dierenasiel in Sint-Truiden en de dierenrechtenorganisaties Gaia, Blid en Bite Back, is donderdag door eerste substituut Kathleen Lenaers van het parket van Hasselt ontvangen. De actievoerders, onder wie Michel Vandenbosch, overhandigden een petitie met meer dan 80.000 handtekeningen. De ondertekenaars ijveren dat de zaak rond vermeende dierenverwaarlozing in Gelinden (Sint-Truiden) zo snel mogelijk correctioneel wordt behandeld. Ze willen dat de dieren, die momenteel in het dierenasiel verblijven, niet terug naar de eigenaar gaan. Michel Vandebosch: "Wij vragen dat de man een verbod opgelegd krijgt om nog dieren te houden."

De actievoerders hadden gedurende twintig minuten een onderhoud met de eerste substituut. Procureur Lenaers maakte duidelijk dat het parket geen beslissingsmacht heeft over waar de dieren naartoe moeten. Daarover moet de rechter zich buigen. Ze vertelde dat een zaak met inbeslagname sowieso snel voor de rechtbank komt. Michel Vandenbosch: "We willen snelrecht voor de dieren. Het asiel in Sint-Truiden heeft met hart en ziel gewerkt om de dieren er terug bovenop te krijgen. Het is onmogelijk dat de dieren terug naar Gelinden gaan. De man moet de strengste straf opgelegd worden".


De actievoerders droegen pamfletten met foto's van de verwaarloosde dieren. In juli 2005 werd de dierenverwaarlozing in Gelinden vastgesteld. Volgende donderdag doet de rechter in kort geding een uitspraak over de eis van de landbouwer om twaalf honden en vier katten terug te krijgen.

Bron: Het Belang Van Limburg